Ingmar Norin

ingmarnorin.se

Ingmar norin 1 år senare

| 0 comments

Det har snart gått ett år sedan jag registrerade ingmarnorin.se då jag kom till insikten ett jag själv ville få bättre kontroll över hur jag framställdes på nätet och då främst hur googlesökningar på mig såg ut.

Googlade man mig för ett år sedan, hade jag ingen kontroll över de 4-5 första träffarna. Något som givetvis ej är optimalt då de bestod av gammalt material från en webbplats jag ej var delaktig på längre och som det fanns vissa svårigheter att radera min närvaro på vid tillfället. Även söksidan som 118100 och Eniro låt högt upp.
I dagsläget ser det lite annorlunda ut då jag inom loppet av 4 månader såg till att ingmarnorin.se var det som hamnade överst på rena sökningar på “Ingmar Norin”. Egentligen inte så svårt arbete men samtidigt ack så nyttigt då fler och fler vill ha tag i rätt person vid rätt tillfälle. Att då investera 99:- för en domän som underlättar detta är ett enkelt steg att ta.

Borde alla göra detta kan man fråga sig och för mig är svaret ganska självklart, JA.
Tänk dig att du söker ett jobb, jag kan garantera att 8 av10 arbetsgivare googlar dig. Då kan det vara tryggt att veta att det de först hittar är något du själv har kontrollen över.

2013 började annars ganska intensivt med #blogg100 utmaningen. Publicera ett blogginlägg varje dag 100 dagar i rad. En utmaning vill jag lova och jag kan även erkänna att vissa dagar var riktigt svårt att få något på pränt. Men jag gick i mål och chisp.se levde verkligen upp under den perioden.
När blogg100 var över infann sig en mätthet och samtidigt som det har varit sommar, semester och renoveringar i huset, har inläggen inte varit lika frekventa.

Jag har under det senare året satt upp ett gäng nya webbplatser; ytterst få för egen del, desto fler åt andra. Flera av dem går att finns i min portfolio.

I slutändan har denna domän uppfyllt sitt syfte, jag har kontroll över mitt namn och jag har fått ett gäng uppdrag tack vare domänen.
Min aktivitet på Twitter har även den ökat markant de senare året och även fast jag haft kontot där i flera år är det först på senare tid de flesta tweet kommit.

Ingmarnorin.se kommer förlängas, sporadiska blogginlägg kommer publiceras och vid passande tillfällen kommer portfolion att utökas.
Vidare arbete med ett CV och ny presentationssida pågår.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.