Ingmar Norin

ingmarnorin.se

Tjäna pengar på bloggen

| 0 comments

Det finns de som livnär sig på sitt bloggande, för det går faktiskt att lyckas med det.
Andra försöker men når inte ända fram.
I bägge fallen är det viktigast ändå att tycka det är roligt att skriva och nå upp till de mål man själv satt upp.

Ett mål för en blogg eller webbplats när det gäller att tjäna pengar på den, kan vara att få den självförsörjande. Få in tillräckligt mycket intäkter så att webbhotell och domäner betalar sig själv.

chisp.se har jag använt mig av såväl synlig reklam i form av banners och tydliga länkar till produkter och tjänster, men även mer “dold” reklam finna på sidan.
Textlänkar avslöjar sig ofta med långa URL:er till landningssidor, men går enkelt att dölja med tillägg i wordpress såsom Link Hopper.
Viss anser att det är fel att dölja att länken till en sida kan ge mig som bloggare avkastning, men samtidigt tror jag att CTR är större till en icke självklar affiliate länk.
En balansgång absolut, men länkar är väl egentligen det hela internet handlar om och är uppbyggt av. Så varför gråta över något självklart?

Tilläggas bör att flera nätverk löst det där med spårningen snyggare numera. I länkarna syns ej spårningen, utan den har gömts undan i sidans header.

För mig och säkert många andra finns möjligheter förbättra inkomsten av annonserna på mina webbplatser.
Det är alltid en balansgång mellan tid och pengar. Man får betalt för jobbet man lägger ner.
Mycket har skrivits om detta och ska du börja någonstans läs vad TkJ skrivit om att tjäna pengar på din blogg en möjlighet att skapa sig en bild om vart man skall börja. Klickade du på länken och gick köpte e-boken? För givetvis använder sig TkJ av andra bloggare i försäljningen av sin bok och ger dem möjlighet att tjäna liten slant på länken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.